Wellens en Peeters debuteren woensdag in Amerika

Wellens en Peeters debuteren woensdag in Amerika

ava

Bart Wellens en Rob Peeters maken woensdag voor het eerst hun opwachting in het Amerikaanse veld. Het Telenet-duo is afgelopen weekend na een lange reis aangekomen in Las Vegas, waar ze woensdag hun eerste wedstrijd rijden.

“De vluchten waren blijkbaar overboekt. We hadden geen genummerde plaatsen zodat we niet samen zaten. Dat was jammer, want nu was er van wat te praten met elkaar totaal geen sprake. Gelukkig hadden we genoeg boekskes en onze ipad mee om de tijd te doden,” vertelde Wellens op de teamwebsite.

Ook minder leuk was dat renners en ploegleider in Atlanta lang moesten aanschuiven bij de paspoortcontrole.

“Die was blijkbaar onwaarschijnlijk streng. Dat had ongetwijfeld met 9/11 te maken. Die gebeurtenis blijft in de States zijn invloed hebben. Problemen hadden we gelukkig niet. Behalve dat ze niet goed begrepen dat we fietsen bij hadden. Volgens hen was het veel te warm om te sporten. ‘Bovendien moet je in Las Vegas gokken en niet met de fiets rijden’, zeiden ze.”

“Alles is op en top Amerikaans”

Ondertussen heeft hij er zijn eerste nachtje in het Mandalay Bay Resort opzitten. “Het is een enorme ervaring. Alles is op en top Amerikaans. Zo is het hotel onwaarschijnlijk groot en heel kitscherig. De kleinste spulletjes zijn erg duur. Bovendien staan er ontelbare gokautomaten. Duizenden. Je wordt er constant mee geconfronteerd,” besloot Bart Wellens

Na de cross op woensdag  starten ze zaterdag en zondag in Redmond en Issaquah. Een weekje later zijn ze van de partij in de dubbele veldrit in Madison-Sun Prairie.

Brecht Toelen