Sven Nys wint de achtste editie van de Parkcross in Maldegem

Sven Nys wint de achtste editie van de Parkcross in Maldegem

ava

Er stond geen maat op Sven Nys. Hij liet zijn driekleurentrui op een voortreffelijke manier zien. Tweede plaats was voor Tom Meeusen en de derde stek was voor Niels Albert

Sven Nys kwam in Maldegem als topfavoriet aan de start. Hij wou zijn supporters laten zien dat hij nog steeds de beste in het veld is ook al draagt hij de wereldkampioentrui niet meer rond zijn lende. Toch wou hij niet teleurstellen en gaf hij zijn tricoloretrui al onmiddellijk meer kleur.

De wedstrijd werd door drie renners hard gemaakt namelijk Sven Nys, Niels Albert en Tom Meeusen bepaalden ieder op hun beurt het tempo. Maar halfweg de wedstrijd zette Sven een demarrage in en de anderen hadden er geen direct antwoord op. Ronde na ronde bouwde hij zijn voorsprong uit. Het was al vrij snel duidelijk dat de vogel gaan vliegen was. Tom Meeusen en Niels Albert moesten onder hun tweetjes uitmaken wie tweede en derde zou worden.

In de zandstrook reed Niels zich vast en zo kon Tom gemakkelijk naar de tweede plaats fietsen. Achter deze twee renners werd er nog een groepje gevormd met Rob Peeters, Vincent Baestaens, Wout Van Aert, Lars Van der Haar, Powers en Bina. Maar ook hier kwam halfweg verbrokkeling. Lars Van der Haar was in de achtervolging de beste en werd daardoor vierde. Corne Van Kessel reed een behoorlijke wedstrijd en werd mooi vijfde. Rob Peeters moest tevreden nemen met een zesde plaats.