Sven Nys wint cross in Las Vegas(update)

Sven Nys wint cross in Las Vegas(update)

ava

Sven Nys heeft zo pas(7.30u Belgische tijd) de cross in Las Vegas gewonnen. De wereldkampioen was een halve minuut sneller dan Jeremy Powers en de Canadese(mountainbiker) Geoff Kabush. De andere Belgen zaten in de top tien. Wout Van Aert werd vijfde voor Quinten Hermans. Ben Berden werd negende net voor Bart Wellens.

We konden wel al een reactie op pikken van Sven vanuit Amerika. ‘Het was niet makkelijk koersen hier. Het is hier vooral droog en dan is het moeilijk om de vochtbalans in evenwicht te houden. Verder was hier een ongelooflijke sfeer. Meer dan 10.000 toeschouwers en zicht op Las Vegas. Het is wel wat, ja,’aldus de Crelan-Euphonyrenner.

Sven Nys duldde zowat een kwart wedstrijd het gezelschap van de rest van het deelnemersveld. Dan begon hij aan zijn demonstratie. De Amerikaan Ryan Trebon kon nog even weerwerk bieden, net als zijn landgenoot Jeremy Powers, maar beiden moesten zich dan toch gewonnen geven.

De wereldkampioen bracht zijn lange solo tot een goed einde en domineerde de hele veldrit. De Amerikaan Jeremy Powers werd tweede voor de Canadees Geoff Kabush. De Amerikaan Ryan Trebon moest tevreden zijn met de vierde plaats. Wout Van Aert werd vijfde voor Quinten Hermans. Ben Berden werd negende en Bart Wellens vervolledigde de top tien.