Sven Nys wint Superprestige in Asper-Gavere

Sven Nys wint Superprestige in Asper-Gavere

ava

Sven Nys heeft de Superprestigeveldrit in Asper-Gavere gewonnen. Hij versloeg in de spurt een sterke Philipp Walsleben. Belgisch kampioen Klaas Vantornout werd derde. De vele toeschouwers konden ook  genieten van de overwinning van Mitch Groot bij de nieuwelingen – Yannick Peeters bij de junioren – Sanne Cant bij de dames – Wout Van Aert bij de beloften.

Op het militaire domein van Asper – Gavere werd de vierde wedstrijd voor de superprestige betwist. We kregen een spannende wedstrijd te zien. De kopstart werd genomen door Lars Van Der Haar gevolgd door de Belgische kampioen Klaas Vantornout. Geen al te goede start voor Tom Meeusen en Sven Nys. Maar zij wisten als geen ander dat zij er moesten voor zorgen om tijdig plaatsjes goed te maken en dat deden ze dan ook al in de eerste rondes. Bij de doorgang van de eerste ronde kregen we al een opgave te noteren van Bart Aernouts. Hij was één van de enige die niet wisselde in de materiaalpost en dat resulteerde in mechanische pech alvorens de eerste ronde afgewerkt te hebben. Vooraan werd op dat ogenblik de wedstrijd hard gemaakt door Klaas Vantornout en Lars Van Der Haar omdat zij beiden wisten dat Nys niet meezat in de koppositie. Ook Kevin Pauwels kende mechanische pech in de wedstrijd en in de week voorafgaande had hij ook last van een beginnende oorontsteking.

Vooraan kregen we een kopgroep met Klaas Vantornout – Philip Walsleben – Niels Albert en Lars Van Der Haar. Achter dit groepje kregen we een sterkrijdende Tom Meeusen die gevolgd werd op een paar lengtes door Sven Nys. Sven controleerde gewoon de wedstrijd. Op dat ogenblik zat hij op 15 secondes van de kopgroep. Maar nooit panikeerde de wereldkampioen. Een foutieve inschatting van de afdaling uitgevoerd door Niels Albert bezorgde de achtervolgers de mogelijkheid tot aansluiting bij de koplopers. Klaas – Lars en Philipp deden er alles aan om de voorsprong te behouden maar de wereldkampioen controleerde de wedstrijd en bleef op zijn eigen tempo de wedstrijd vervolledigen. De achterstand werd teruggebracht tot op 9 seconden. Dus alles was nog mogelijk.

Halfweg de wedstrijd kregen we een kopgroep van zes personen : Lars Van Der Haar – Klaas Vantornout – Sven Nys – Tom Meeusen – Rob Peeters. Het tempo werd niet gedrukt integendeel zelfs : Philip Walsleben gooide het eerste beslissende bommetje. Niemand had enig antwoord klaar behalve Sven Nys. Op zijn eigen tempo reed hij naar Walsleben toe. Bij ingang van de voorlaatste ronde hadden we dus twee koplopers. Sven nam de wedstrijd in handen en controleerde vanuit de tweede positie de wedstrijd. Alles ging gebeuren in de laatste ronde. Bij de klim had Philip Walsleben even een probleempje met zijn versnellingsapparaat waardoor Sven een kleine voorsprong kreeg. Maar dit bleek niet genoeg te zijn want Philip kwam terug tot in het wiel van Sven. In de dreef zette Sven de spurt in en kwam een een vijftal meter voorsprong de rechte lijn in. Dit was voldoende om de tweede wedstrijd van dit weekeinde te winnen. Philip Walsleben was tevreden met zijn tweede plaats en Klaas Vantornout werd nog derde nadat Rob Peeters nog ten val was gekomen. Na afloop zou Rob richting ziekenhuis gaan voor een checkup.

1. Sven Nys

2. Philip Walsleben

3. Klaas Vantornhout

4. Rob Peeters

5. Niels Albert