Telenet-Fidea Cycling Team afgereisd naar Amerika

Telenet-Fidea Cycling Team afgereisd naar Amerika

“We dalen af tot 1650 meter”

De profs met op kop Tom Meeusen en ook Ellen Van Loy zijn vanochtend rond tien uur samen met ploegleider Kris Wouters met veel enthousiasme naar Amerika vertrokken. Vele valiezen, vele dozen met fietsen gingen mee. “We vliegen eerst van Brussel naar Frankfurt waar we op een vlucht naar Denver stappen. Als we ginds toekomen, worden we opgewacht door Kristin Diamond en Brook Watts. Samen met hen hebben we nog een autorit van anderhalf uur naar Boulder voor de boeg. Dan zijn we ter plekke”, vertelde Kris Wouters net voor de afreis. De groep zal eerst een lange, intensieve stage afwerken in Boulder Colorado om op 16 september te starten in de wereldbeker in Las Vegas.

In Amerika valt TFCT terug op de goede zorgen van diezelfde Kristin Diamond en Brook Watts. Dat zijn twee erg goeie vrienden van manager Hans van Kasteren. Kris Wouters is blij met de samenwerking. “Als Hans in Amerika is, is het Kristin die ervoor zorgt dat alles steeds weer tot in de puntjes is geregeld. Kristin doet dat met hart en ziel, zij weet van wanten. Nu doet ze hetzelfde voor ons team. Ook Brook kent Hans al jaren. Het is de fietsclub van Brook die ons de komende dagen de trainingswegen die we nodig hebben zal tonen. Die mensen kennen de streek, zij weten de rustige plekjes. Aanvankelijk hadden we Ben Berden hiervoor aangesproken, maar dat bleek uiteindelijk niet mogelijk omdat hij de eerste dagen afwezig is.”

Binnen de groep kijkt iedereen enorm uit naar de stage en naar de rust die ze biedt, ook de ploegleider. “Omdat Boulder qua trainingsmogelijkheden echt ideaal is. Je kan er bergop trainen, maar ook op het vlakke. We namen in die context contact op met de trainer van profrenner Jasper Stuyven. Die is van ginds. Hij kent het reilen en zeilen. Het is via hem dat we weten dat we erg goed zitten. Eerst dachten we van er een echte hoogtestage van te maken, maar na overleg dalen we af tot 1650 meter. Zo zullen we hetzelfde effect hebben van ons oefenkamp in het verleden in Sankt-Moritz. De situatie is vergelijkbaar. Vermits die stage steeds een groot succes was, durven we denken dat het nu ook zo is. Onze renners zullen in elk geval in alle rust en zonder zorgen naar Las Vegas kunnen toeleven. Ik vind het enkel jammer dat we de verre trip maken voor uiteindelijk maar één wedstrijd. Het is onbegrijpelijk dat de proef in Canada zo laat werd afgeblazen. Nu doen we een erg grote investering voor één enkele wedstrijd. De UCI maakte een grote fout”, stelt Kris.

Bron: PM