Wout van Aert wint wereldbekerwedstrijd in Zeven

Wout van Aert wint wereldbekerwedstrijd in Zeven

Wout van Aert heeft de wereldbekercross in Zeven op zijn naam geschreven. De wereldkampioen reed van start tot finish aan de leiding. Mathieu van der Poel, die na een lekke band op achtervolgen was aangewezen werd nog tweede voor Toon Aerts.

In de eerste ronde nam Mathieu van der Poel al meteen het heft in handen. Hij nam al enkele seconden op van Aert en Boros, Michael Vanthourenhout en van Kessel als achtervolgers.

Na de eerste ronde had van Aert  de leiding over genomen en volgde van der Poel in zijn wiel met ook nog Toon Aerts, van Kessel, Boros en Vanthourenhout.

In de tweede ronde kreeg van der Poel kettingproblemen, waardoor hij veel tijd verloor. Hij moest daardoor een dozijn renners laten passeren.  Van Aert profiteerde maximaal van de situatie en Toon Aerts volgde op 14 seconden.

In de vierde ronde liep van Aert uit op achtervolgers Aerts met van Kessel en Vanthourenhout. Het groepje met van der Poel had 33 seconden achterstand. Vanthourenhout kon dezelfde ronde nog aansluiten  bij de drie achtervolgers.

We waren meer dan halfkoers en van der Poel had intussen zijn metgezellen in de steek gelaten. Het verschil tussen de wereldkampioen en de Europese kampioen was net geen halve minuut.

Daardoor is de strijd om de derde podiumplaats ingezet met Aerts, van Kessel en Vanthourenhout.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde had de wereldkampioen 46  seconden op van der Poel. Toon Aerts volgde als derde op een minuut van de leider.

Van Aert reed met bijna een minuut voorsprong naar de zege. Van der Poel werd tweede voor Aerts.

Uitslag:

  1. Wout van Aert
  2. Mathieu van der Poel
  3. Toon Aerts
  4. Corné van Kessel
  5. Michael Vanthourenhout
  6. Kevin Pauwels
  7. Klaas Vantornout
  8. Marcel Meisen
  9. Quinten Hermans
  10. Tom Meeusen

Foto: Marc Bluys