Toon Aerts en Helen Wyman zijn de winnaars in de Soudal Cyclocross Masters te Waregem

Toon Aerts en Helen Wyman zijn de winnaars in de Soudal Cyclocross Masters te Waregem

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er aan het einde van het seizoen een Soudal Cyclocross Masters georganiseerd. Dit keer werd het georganiseerd op woensdag 20 februari 2019 in Waregem. De grote winnaars aldaar waren Toon Aerts en Helen Wyman. Ook Tom Meeusen toonde zich van zijn beste kant. Hij sprong over een hindernis van 80 cm en evenaart hiermee het record van Jan Denuwelaere.

Een avondcross zorgt altijd voor een mooi deelnemersveld en voor heel wat spectakel. Dit keer werd er in Waregem een Cyclocross Trial georganiseerd. Dit is een hindernissenparcours op een grasveld van 16 op 26 meter. De renners moeten proberen om zoveel mogelijk hindernissen op te nemen zonder fouten te maken. De hindernissen bestonden uit een evenwichtsbalk, banden, kegels, zandbak en een trap.

Het was Niels Vandeputte die de beste score neerzette. Hij maakte de minste fouten en legde het parcours af in een mooie tijd van 52 seconden. Dat was al een zeer mooie opening. Lars Van der Haar werd tweede in deze discipline en het podium werd vervolledigd met Vincent Bastaens. Ook de dames mochten zich aan dit spectakel begeven. Hier was het een besttijd voor Marion Riberolle. Zij deed beter dan Maud Kaptheijns.

Zoals ieder jaar was er dit jaar ook een discipline hoogpringen. Op de Grote Markt van Waregem werd alles in gereedheid gebracht voor de hoogste sprong. Dat Tom Meeusen hier de uitgesproken kandidaat winnaar voor was stond boven water maar de vraag was : hoe hoog zou hij kunnen halen. Meeusen gaf een vrij ontspannen indruk en loste de verwachtingen met gemak in. Hij sprong over 80 cm en evenaart hiermee het record van Jan Denuwelaere. Voor de tweede plaats werd het spannend maar liefst vijf renners bleven over om de sprong te wagen over 65 cm. Het waren Niels Vandeputte, Michael Vanthourenhout, Tom Meeusen, Nicolas Cleppe en Diether Vanthourenhout die de sprong mochten wagen. Voor drie van de vijf liep het fout af. Alleen Dieter Vanthourenhout die uiteindelijk over 70 cm sprong en Tom Meeusen was het vlot erover.

Dan de wedstrijd zelf daar was het uitkijken naar de renners die zonder al te veel fouten de omloop van ongeveer 1.5 kilometer doorkwamen. Bij de dames ging de winst naar Helen Wyman die de slotronde Alice Maria Arzuffi en Ellen Van Loy achter zich liet. Een mooie afsluiter voor het seizoen van Helen Wyman.

Bij de heren was het Corné Van Kessel en Lars Van der Haar die de druk in de wedstrijd oplaaiden. Maar het draaide heel anders uit voor de twee Nederlandse rijders. Toon Aerts en Michael Vanthourenhout slopen naar de kop van de wedstrijd en het werd een pittig duel tussen de Belgische Kampioen en de rijder uit Rijkevorsel Vanthourenhout. Ze gaven elkaar niks kado. Het was uiteindelijk de Belgische Kampioen Toon Aerts die de avondwedstrijd op zijn naam mocht schrijven. De tweede plaats ging naar Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck mocht met een derde plaats terug richting Schriek rijden.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Jo Pijpops