Vlaamse Kampioenen in Ravels

Vlaamse Kampioenen in Ravels

ava

Het afgelopen weekeinde werden de titels van het Vlaams Kampioenschap uitgereikt in Ravels.

Bij de Cruisers Girls kregen we de titel voor Angie Vandeput voor Knetal Debrock en Lieze Crauwels die niet voluit kon gaan wegens een blesure aan de voet. Bij de cruisers -16 jaar ging de titel naar Jordi Goovaerts voor Jarno Forrest en Jonas Ruyters mocht als derde het podium op. Bij de cruisers 17-29 jaar ging de titel naar Jari Cammans die een strijd vocht tot op de meet met Yannick Bunneghem. Derde plaats was voor Bram Joossens. Alain Deschagt werd de nieuwe Vlaamse Kampioen bij de Cruisers 30 + voor Guy Geerts en Wesley Van Gastel. Bij de jongste girls ging de titel naar Julie Vranken die met een beter resultaat in de laatste reeks de trui om haar lende mocht doen. Tweede werd kaylani Bartels en Sterre Van Gastel mocht net als haar papa op de derde trede plaats vatten. Bij de girls 7-8 jaar was de titel voor Lisa Conings voor Roxanne de Kegel die geklopt werd op de meet Derde was Chayen lambrechts. Geen maat op Kjelle Poets ook de vlaamse titel was voor haar weg gelegd. Tweede plaats was voor Robyn Gommers en derde werd Jukka Forrest. Bij de jongste boys ging de trui naar Rune Raeymaekers voor Dries Brouns en Rune Smets uit Zolder. Bij de boys 7 jaar was de titel voor Stef Lippens die Neo Tielens op de laatste lijn achter zich hield. Derde plaats was voor Lowie Nulens. Bij de boys 8 jaar kregen we een titel voor Matisse Geraerts – Tjorven Mertens werd tweede en derde werd Mike Uytterhoeven. Bij de boys 9 jaar ging de titel naar Wannes Magdalijns voor Seppe Laenen – derde werd Luka Van Steenbergen. Ferre Van Winkel werd de nieuwe kampioen bij de boys 9 jaar. Hij klopte Dees Dewitte en Didi Van Tiggel.

Ook in block 2 werd er gestreden voor de titel van Vlaams Kampioen. Bij de Girls 11-12 jaar ging de titel naar Yelisse Van Den Broeck voor Laura Driesen en Gaetane Meerts. Bij de girls 13-14 jaar kregen we een titel voor Bo Steurs – Katho Bogaert werd mooi tweede en derde plaats voor Shauny Van Goethem. Bij de Girls 15-16 jaar was de titel voor Karo Vertessen. Myrthe De Rijk werd tweede en derde Ynke Matheussen. Boys 11 jaar ging de titel naar Robbe Meerts – Senne Buysen werd tweede en Jarne Serneels derde. Bij de boys 12 jaar kregen we een snelle start van Yenten Meiresonne en na de eerste bocht was de vogel al gaan vliegen. Tweede werd wout Geukens en derde werd Robbe Wijckmans. Pieter Leroi mocht de trui van Vlaams Kampioen om zich heen leggen bij de boys 13 jaar. Hij versloeg Sybren Geens en Matthijs Bogaert. Bij de boys 14 jaar ging de titel naar Brett Jacobs. Hij ging een duel aan met Nick Vandeput en de derde plaats was voor Marnicq Janssens. Bij de boys 15 jaar werd Ruben Gommers de nieuwe kampioen. Andy Ruts en Jordi Goovaerts mochten de andere plaatsen bestijgen. Bij de boys 16 jaar ging de titel dit keer naar Mathijs Verhoeven. Tweede plaats was voor Stef Van Mechelen en de derde plaats was voor Jitte Nijs. Bij de boys 17+ werd het de titel voor Thomas Cools. Hij hield Lawrence Van de Weerd en Yannick Bunneghem achter zich.

Bij de Junior Women ging de titel naar Lisse Adams voor Angie Vandeput en Kimberly Ruts. Junior Men ging de titel naar Lauren Stevens voor Wouter Segers en Brecht Put.

Bij de elites was er geen titel uitgereikt.

Foto’s: Geert Wijns