Topcompetitie BMX Dessel op 23 en 24 mei

Topcompetitie BMX Dessel op 23 en 24 mei

‘In het weekend van 23 en 24 mei is het weer zover. Dan strijken er weer een 700 BMX’ers neer in Dessel op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in het sportpark Brasel.

Dan wordt er namelijk de vierde manche verreden van de nationale topcompetitie BMX. De laatste manche die mee telt voor de selecties voor het Europees- en wereldkampioenschap in juli.

Dus zullen alle toppers zeker aanwezig zijn om hun selectie plaats veilig te stellen.

Ook dit jaar zullen alle jeugdwedstrijden in de voormiddag vanaf 10.00 uur verreden worden. Dus alle leeftijden van 5 tot 11 jaar en in de namiddag vanaf 15.15 uur zullen dan de grote kanonnen aantreden. De leeftijden van 12 jaar en ouder inclusief de elites in zowel de dames als heren categorie.

‘Van de zijde van BMX 2000 DESSEL zullen ook alle toppers aan de start verschijnen in de verschillende categorieën zoals Europees en wereldkampioene Marthe Goossens die als jonge dame bij de boys 13 jaar mee rijdt. In de zowat de zwaarste categorie van dit jaar, de Boys 15/16 jaar treden zeker aan: Pjotr Paeshuyse, de nr. drie in Europa, alsook Brett Jacobs, de nr drie in de wereld. Bij de elite heren is het dan weer uitkijken naar Ghinio Van De Weyer die pas nog zijn eerste Europese finale wist te behalen en regerend nationaal kampioen is,’ zegt voorzitter Frank Smets.

‘Ook Mathijs Verhoeven zal zeker een gooi doen naar de overwinning in Dessel. Hij is nog tweedejaars junior, maar rijdt in België toch mee in de elite categorie. Hij heeft dit jaar reeds meerdere malen bewezen dat hij ook Europees zijn strepen heeft verdiend,’ besluit Smets.

Op zaterdag zijn er reeds de trainingen tussen 14.00 en 17.00 uur en op zondag beginnen de wedstrijden vanaf 10.00 uur doorlopend tot ongeveer 17.30 uur.

Meer info vind je op de club website www.bmx2000.be.

Bron: PM