Twee kanshebbers voor de NK titel in de strandrace : Pauliena Roijakkers en Ronan Van Zandbeek

Twee kanshebbers voor de NK titel in de strandrace : Pauliena Roijakkers en Ronan Van Zandbeek

Dubbelen in de Strandrace’s.

Pauliena Roijakkers en Ronan v Zandbeek , 2 bikers en wegrenners doen dit weekeinde mee aan het Nationale Kampioenschap Strandrace. Twee kanshebbers die kunnen meestrijden om de titel bij het NK te pakken.  Hoe mooi kan het zijn met zo veel ambitie in de vrouwen en mannen categorie. Ronan die eigenlijk toch door laat schemeren wel graag voor het mountainbiken te willen kiezen ,niet geheel onverdienstelijk in het Limburgse Eijsden de Nederlandse titel in het Marathon mountainbiken weg wist te kapen voor alle kleppers, dat in een beklijvende laatste paar kilometers , de laatste paar weken wel een paar keer lek gereden wat natuurlijk minder is als je goed bent en Pauliena die de jongste weken goed onderweg is met mooie overwinningen en podium plaatsen. Offroadbiking.eu toog naar het Brabantse Wijbosch om dit leuke koppel te interviewen.

Hoe zien jullie 2 het NK komend weekend.

Pauliena zet echt alles op het NK en voor Pauliena is die trui 1 van de hoofd doelen van dit seizoen. Ronan denkt dat hij kansloos is door het feit dat het parcours biljartlaken strak is en er een duchtig ploegenspel gaat zijn van de grote ploegen. Pauliena heeft zich ten doel gesteld om hier te winnen , Ronan ook maar dan met een dik vraagteken , wat gaan die ploegen doen. Met allebei 4 x winst in dit strandseizoen kunnen we wel stellen dat het daar niet aan gaat liggen.

Een biljart laken strak parcours voordeel of nadeel.

Nadeel volgens Ronan omdat je er een ploegenspel bij krijgt waar de individuele bikers niet mee gediend zijn , Pauliena heeft wel een ploeggenoot er bij maar die hulp is te verwaarlozen. Leep rijden is dus het devies voor ons.

Hoe is jullie ervaring met het samen Strandracen.

Gezellig samen met de familie is ook wel een mooi ding om te doen in het strandrace’s , je kan elkaar helpen als het wat minder is of de een wint en de ander net niet. Voor het NK is het s’morgens vroeg vertrekken vanuit thuis om te zorgen dat je ritme zo veel mogelijk hetzelfde blijft als anders.

Wat als , jullie allebei kampioen worden.

Heel erg blij natuurlijk maar de volgende dag is het toch weer een normale dag , wel super natuurlijk als wij allebei kampioen zouden worden dat is redelijk uniek. Vergeet 1 ding niet van Pauliena word heel veel verwacht als ex kampioen , Ronan heeft de laatste 2 wedstrijden lek gereden en hoopt dat het geluk aan zijn zijde is Zondag.

De top is bij de vrouwen niet zo verschrikkelijk groot en het is dan met het NK wel een ding dat er meerdere top rensters mee doen als BV Roxanne Kneteman , Iris Slappendel , Rozanna Slik , Alieke Hoogenboom , Pauliena zelf natuurlijk , Nina Kessler en dat zijn natuurlijk niet de minste.

Zo kort voor het NK zit er toch al wel wat gezonde spanning bij Pauliena en Ronan die gaat daar toch een stuk relaxter mee om.

Jan v Dijk

Foto : Ronan Van Zandbeek