Tweede zege voor Björn Houben in Scherpenheuvel

Tweede zege voor Björn Houben in Scherpenheuvel

Björn Houben reed een sterke wedstrijd in Scherpenheuvel. Hij kon zijn tweede zege van het seizoen op zijn naam schrijven. Voor Shanyl De Schoesitter was het al de 20e van haar seizoen.

Deurne – Diest

10 februari 2019

Onder leiding van Noel Steur werd in Deurne bij Diest een mooie veldritwedstrijd georganiseerd. Miniemen, Aspiranten, Kids trofee werd er georganiseerd. Onder een bewolkte hemel maar een nog vlot bereidbaar parcours mochten de renners/rensters aan hun wedstrijd beginnen.

Voor Milwaukee Alphamotorhomes stonden bij de elfjarigen Lore De Geest aan de start. Zij moesten in Deurne maar liefst acht ronden afwerken op een lastig, modderig parcours. Voor Lore De Geest was de lottrekking matig te noemen. Zij mocht plaats nemen op de derde rij en kon een goede start versieren. Ze had vier ronden de leiding in haar bezit maar werd kort gevolgd door Zita Peeters en daarachter volgde Eline De Winter ook niet ver. Het werrd dus een spannende reeks. Bij het ingaan van de vijfde ronde kreeg Eline de ingeving om een demarrage te plaatsen op het zwaarste stuk van de omloop. De twee dames Lore en Zita hadden niet meteen een antwoord klaar en daarmee was de winst gaan vliegen. Lore De Geest kwam binnen op een tweede plaats en was na afloop tevreden over haar wedstrijd. Ze had nog één wedstrijd voor de boeg maar de ziektekiemen hebben hier anders over beslist. Eén weekje vroeger dan verwacht begint Lore De Geest aan haar winterstop.

foto : renner zelf

Voor Neo Tielens werd het bijna een thuiswedstrijd in de wedstrijd Hamelterre te Deurne bij Diest. Hij nam een goede start en kon matig de wedstrijd naar zijn hand zetten. Door het slechte weer waren er minder supporters afgezakt naar deze wedstrijd maar het deerde De Witte uit Tessenderlo niet om er een mooie wedstrijd van te maken. Hij werd tweede.

foto : renner zelf

Ardowezencross

Shanyl De Schoesitter mag spreken over een mooi seizoen. In de tiende editie van de ARdowezencross wist zij haar 20e overwinning van het seizoen te boeken.

foto : renner zelf

Scherpenheuvel – Zichem

Björn Houben verkoos de WTK cross in Scherpenheuvel om zijn seizoen kleur bij te zetten. De organisatie lag in handen van Jurgen Janssens en hij had ervoor gekozen om er een pittig rondje van te maken. De weergoden waren hem goed gezind want de sluizen werden opengetrokken en de renners kregen een modderig maar toch ook een lastig parcours onder de wielen geschoven. De lottrekking voor Björn was hem niet zo gunstig gezind. Hij moest vanuit de derde startlijn vertrekken maar dat deerde hem niet. Hij was erop gebrand om nog een beste resultaat neer te zetten. Eens het startsein gegeven was, stormde hij al naar de achtste plaats om daarin het veld in te duiken. De eerste klim naar de berg toe gaf hem al een goed gevoel. Toen hij bij de klim boven kwam nam hij al een derde plaats in. Jente Moons had de koppositie in handen en legde er een stevig tempo op. Dieter Schol ging vlot in de achtervolging want hij wou zijn eerste plaats gaan verdedigen. Helaas voor hem moest hij het halfweg de wedstrijd bekopen en viel hij terug. Het was vlug duidelijk dat het een strijd ging worden tussen Jente Moons en Björn Houben. De tweede ronde nam Jente Moons tien seconden voorsprong op Björn Houben. Deze laatste bleef er rustig in en controleerde de wedstrijd vanuit de tweede stelling. In de derde ronde voelde hij het moment gekomen om een aanval te plaatsen. Even een oponthoud bij het oprijden van de klim waarbij ook Jente Moons voet aan grond moest zetten. Het ideale moment om een versnelling te plaatsen. Achteraf bleek het meteen de juiste te zijn. Björn pakte tien seconden op Jente en bouwde ronde na ronde zijn voorsprong uit. Zelfs een fietswissel in de vijfde ronde kon de kloof niet kleiner maken. Hij behaalde zo zijn tweede zege van het seizoen. Het einde van zijn seizoen is in zicht. Met nog één wedstrijd voor de boeg in Ham wil hij nog eens alles op alles zetten om een mooi resultaat neer te zetten.

foto : Nancy Aerts

Publicatie : Nancy Aerts