Valkenburg is uitputtingsslag bij de profs.

Valkenburg is uitputtingsslag bij de profs.

Lars van der Haar is de te kloppen man in zijn thuiswedstrijd , op zijn parcours en met zijn publiek, grootspraak , lefgozer of voorspeller van zijn eigen toekomst vandaag.

Bij het vertrek wordt er gelijk fel weg gereden en de zweep over de renners gelegd bij  23-24 graden op dit loodzware parcours.

Van der Haar trekt ontzettend hard door en in de tweede ronde neemt Lars even zijn voorsprong op. Hij besluit even te wachten en zo komen Meeusen ,Pauwels en Walsleben aansluiten.

Ronde na ronde draait deze slag om een iets grotere voorsprong voor de koplopers. Tot van der Haar besluit, om na wat aarzeling van zijn mede kompanen, alleen het hazepad te kiezen.

Pauwels glijdt even weg en Meeusen heeft zeker het eerste half uur al het beste gegeven van zichzelf.

Walsleben blijft bij zijn  twee companen en samen zetten de achtervolging in op de steeds groter wordende voorsprong van Lars v d Haar voort.  Achteraan komen langzaam maar zeker ook van Amerongen en Corne van Kessel opzetten. Klaas Vantornout bemoeit zich nu ook in de strijd om de overgebleven podium plekken.

Jeremy Powers werkt en vecht zich langzaam naar een plek bij de eerste 10 en Jens Adams kan zich heel goed handhaven in deze groep die vecht voor de beste plaatsen.

Vanaf de laatste ronde rijdt Lars alleen als een veldheer op kop en gaat deze wedstrijd in eigen huis winnen. Kevin Pauwels weet zich los te maken van zijn kwelgeesten en rijdt naar de tweede plaats.

Corne van Kessel knalt in de laatste ronde in 1 keer door van plek 6 naar een dikke 3 de plek op het podium.

Vantornhout legt Tom Meeusen er op die helemaal leeg gestreden is en Van Amerongen bewijst eens en te meer een goede aanwinst te zijn voor Telenet met een 6 de stek.

Philip Walsleben was de hele wedstrijd mee in de strijd voor het podium. Naar eigen zeggen  was de laatste ronde er te veel aan en moest hij laten lopen voor de beste plaatsen. Hij wordt 7 de. Hij is best wel content met in zijn achterhoofd de gedachte dat zijn beste wedstrijden nog moeten komen.

Jeremy Powers is gelukkig met zijn  9 de stek . Ook Jeremy zegt aan ons dat zijn parcoursen nog moeten komen en dat Valkenburg echt wel is voor de explosievere renners. Jeremy reist eerst terug naar de USA om daar 3 A1 UCI wedstrijden te rijden en komt dan terug naar Europa voor de rest van het seizoen en het WK.

Marcel Meisen is allerminst teverden met zijn 27 ste stek en gaf aan niet helemaal bij de les te zijn geweest vandaag en was niet tevreden met zichzelf en gaat zeker de komende wedstrijden verbeteren om het vaandel van Corendon -Kwadro hoog te houden

Na de finish ook nog even gesproken met de Amateur en Nederlandse renner Patrick van Leeuwen. In tegenstelling tot heel veel van zijn collega renners, moet hij normaal de volgende daggaan werken en derhalve met deze 26 ste plek meer dan tevreden is en zodoende zijn ploeg ZZPR samen met Twan van den Brand die 19 de wordt een goede dag bezorgd.

Nys met een offday en herstellende van een griep. Zoals gewoonlijk bij Sven gaat hij dan afreizen naar Mallorca om eens goed te trainen en uit te zieken en dan de rest van het seizoen iedereen de pees er op te leggen.

Rob Peeters is een groot vraagteken.  Is Rob ziek , gewoon niet goed in orde of wat scheelt er aan? Ik heb Rob in ieder geval de hele wedstrijd zien vechten voor wat ie waard is. Francis Mourey zat er in het begin de eerste 3 ronden bij maar zakt gaandeweg de wedstrijd verder naar achter. Om als 16 de te eindigen , daar is nog werk aan,  zie je hem denken als hij de finish passeert.

Taramarcaz zagen we de hele wedstrijd niet en ook hij heeft nog werk aan de winkel.

Op naar de volgende wereldbeker in Koksijde eind november.

 

Jan v Dijk