Verrassende Iserbyt en oppermachtige Nederlanders in Ronse

Verrassende Iserbyt en oppermachtige Nederlanders in Ronse

Iserbyt verrast bij beloften

De zege bij de beloften in Ronse ging naar Eli Iserbyt. De eerstejaarsbelofte verschalkte zijn oudere collega’s en kwam solo over de meet. Jonas Degroote was de verrassende tweede, Daan Hoeyberghs werd derde.

De renner van Telenet-Fidea, vorige week nog derde in Gieten, maakte er een onemanshow van in Ronse. “Vooraf dacht ik dat het heel moeilijk zou zijn om mijn derde plaats van vorige week te evenaren”, aldus Iserbyt. “Ik denk dat ik vandaag zowat over mijn beste benen ooit beschikte. Het parcours hier is me ook echt wel op het lijf geschreven.”

Iserbyt trok er na enkele ronden alleen op uit. “Ik kon omhoog rijden waar anderen moesten afstappen. Mede door het enthousiasme van het publiek kon ik mijn voorsprong beetje bij beetje uitbreiden. Technisch heb ik de perfecte wedstrijd gereden. De laatste ronden had ik alles onder controle.”

Jonas Degroote kwam na Iserbyt verrassend als tweede over de streep. “Ik wist dat de conditie goed was. Dat is voor mij dus geen verrassing. De plaats waarop ik eindig wel. In Ronse komen automatisch de beteren bovendrijven, maar het verbaast me wel dat ik sommige jongens uit het wiel kon rijden.”

 

Dekker oppermachtig bij junioren

Net als bij de nieuwelingen was Nederland ook bij de junioren aan het feest. Jens Dekker, vorige week nog de beste in Gieten, won voor de Belgen Jappe Jaspers en Seppe Rombouts.

Dekker koos al in de eerste van zes ronden het hazenpad. En de tegenstand zag de Nederlander van Enertherm-BKCP niet meer terug. “Maar ik had geen goeie dag”, aldus Dekker, die zijn derde zege van het seizoen behaalde. “Ik maakte technisch te veel foutjes. Op de zware stroken heb ik toch het verschil kunnen maken. Het is wel duidelijk dat de conditie prima in orde is.”

Achter Dekker reed ploegmaat Jaspers solo naar de tweede plaats. “Weer tweede”, klonk het teleurgesteld. “Ik viel in de eerste ronde, had kettingproblemen en kon pas als twintigste weer vertrekken. Maar ik voelde me wel goed vandaag. Het verschil met Jens was kleiner dan vorige week in Gieten. In de laatste ronde kwam ik nog dicht.”

 

Nederland boven bij nieuwelingen in Ronse

De Nederlander Tomas Kopecky toonde zich de snelste nieuweling in de GP Mario De Clercq, de openingsmanche van de bpost bank trofee. Kopecky haalde het voor zijn landgenoot Bart Hazekamp en de Belg Niels Vandeputte.

Vier ronden moesten de nieuwelingen afleggen in Ronse. En al bij de eerste passage had Kopecky een voorsprong. “En die kon ik steeds verder uitdiepen. Mijn start viel nochtans tegen, maar ik kon gelukkig snel opschuiven”, aldus de renner van LRTV Swift. Voor Kopecky is het zijn eerste zege van het seizoen. “Ik werd al twee keer derde en ook toen zat er meer in. Ik ben uiteraard heel erg blij met deze overwinning.”

Hazekamp kon op zijn beurt leven met de tweede plaats. “Tomas ging gewoon te snel vandaag. Die tweede plaats was het hoogst haalbare. Ik hou wel van dit soort omlopen. Modder en zwaar, dat ligt me wel”, klonk het na afloop.

De wedstrijd in Ronse telt bij de nieuwelingen niet mee voor het algemeen klassement.

Bron: PM