voorbeschouwing provinciaal kampioenschap nieuwelingen en junioren in Eversel

voorbeschouwing provinciaal kampioenschap nieuwelingen en junioren in Eversel

ava

Dennis Blommen wordt bij de nieuwelingen als gedoodverfde kandidaat voor de Provinciale titel naar voren geschoven en bij de junioren is het uitkijken naar Timothy Vanderaerden.

Zoals ieder jaar wordt er in Eversel op de derde zondag in oktober een veldritwedstrijd georganiseerd. Deze keer mochten zij het provinciale kampioenschap organiseren voor nieuwelingen en junioren.

Mooi meegenomen met een aantal kandidaat winnaars van de streek. Bij de nieuwelingen zijn alle ogen gericht op thuisrijder Dennis Blommen. Hij ziet het helemaal zitten om er voor te gaan om op het einde van de wedstrijd de titel van Provinciaal Kampioen te dragen.’Ik bekijk de wedstrijd zoals alle anderen. Ik ga uit van mijn eigen kracht. Ik heb een goede zomervoorbereiding achter de rug. Ik won meteen de tweede cross die ik reed en werd dit seizoen al eens tweede en derde. Dit seizoen wil ik vooral ook uitblinken op de Koppenbergcross en de crossen in Hasselt en Zonhoven,’vertelde Blommen.

Bij de Junioren is het uitkijken naar Massimo en Timothy Vanderaerden. Ook zij kennen als geen ander de omloop. Ze tippen zichzelf als mogelijk kanshebbers voor de titel.

Bij de elites wordt Sieën Veestraeten naar voren geschoven maar het zal afwachten worden tot zondag om de nieuwe kampioen bij de elite zonder contract te kennen.

Ook de masters gaan voor hun wedstrijd in Eversel. Hier is het Johan Vanderaerden die als kandidaat winnaar naar voren wordt geschoven door zijn concurrenten. Zien of hij de rol van winnaar kan waarmaken.

Het parcours is bereikbaar via het Hemelrijk aan de manège van Eversel. Langs de kanaalweg is het moeilijk omdat daar momenteel wegenwerken bezig zijn. Iedereen is van harte welkom en de inkom is gratis.