Vooruitblik op het WK elites Hoogerheide

Vooruitblik op het WK elites Hoogerheide

ava

Met het weekeinde voor de deur en het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide in het vooruitzicht bekijken we de mogelijkheden van de kandidaat winnaars bij de elites….

De veldrijders die deelnemen aan het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide komen langzaam toe. Sommigen nemen de tijd om al eens een verkennning te doen over het parcours. Anderen nemen een andere voorbereiding. Wie de topfavorieten zijn en hoe zij ten opzichte van het Wereldkampioenschap staan, hebben we een bekeken.

De grootste favoriet is natuurlijk uittredend wereldkampioen Sven Nys. Er is heel wat te doen in de media rond het blok dat gevormd moet worden tegen Sven Nys. Maar de Kannibaal relativeert het hele gebeuren. Hij is al het ganse seizoen goed aan het rijden en heeft de tricoloretrui al binnen. Voor hem kan zijn seizoen al niet meer stuk. Toch wil hij in Hoogerheide zijn vel duur verkopen en wil hij volop strijden voor zijn derde wereldtitel.Ook zijn dorpsgenoot Niels Albert wil er alles aan doen om er te staan. Op training de afgelopen dagen had hij een goed gevoel en natuurlijk hoopt hij erop om zondag goede benen te hebben en de strijd aan te gaan met zijn dorpsgenoot. Of hij het zal kunnen afmaken en zo zijn derde wereldtitel zal kunnen pakken, zullen we zondagavond pas weten.

Ook de andere geselecteerde Belgische renners hebben er een goed gevoel bij. Tom Meeusen en Rob Peeters zijn beide rijders die altijd een goed resultaat kunnen neerzetten op een WK. Zij gaan ook voor een dichte ereplaats. Dan hebben we nog de tandem Vantornout-Pauwels onder leiding van Mario Declercq. Zijn renners hadden het afgelopen seizoen heel wat gezondheidsproblemen maar deze zijn nu volgens Mario volledig van de baan. Zij zullen alles uit de kast moeten halen om hun seizoen te kunnen redden met een wereldtitel… Of dit mogelijk zal zijn, zien we zondag.

Dan de laatste geselecteerde is Wietse Bosmans. Hij zal zijn werk als landgenoot waardig dragen en helpen daar waar kan… Hij kijkt er met vol vertrouwen naar uit om te kunnen starten.

Zo zie je al dan alle Belgen zelfvertrouwen hebben en hopen op een dichte ereplaats. Maar niet alleen de Belgen zijn kanshebbers voor de titel. Ook bij de buitenlanders zijn er kapers op de kust. Wie zeker tot de mogelijke kandhebbers gerekend moet worden zijn :Francis Mourey, Phiipp Walsleben, Martin Bina, Lars Vander Haar maar ook Zdenek Stybar. Deze laatste heeft er zin in en vond het parcours in Hoogerheide super.

Wie uiteindelijk de wereldtitel zal pakken weten we zondag omstreeks de klok van 16.00u. We wensen iedereen heel veel succes toe en hopen op een eerlijke strijd. Mogen de beste winnen.