Wat verwachten de veldrijders van Marlux Napoleon Games van het Belgische kampioenschap?

Wat verwachten de veldrijders van Marlux Napoleon Games van het Belgische kampioenschap?

Oostende is dit weekend even het epicentrum van de veldritwereld, want zaterdag en zondag worden er de Belgische kampioenschappen afgewerkt. Hoe kijken onze jonge wolven daar naar uit?

Eli Iserbyt is de regerende wereldkampioen bij de beloften, maar start zondag bij de eliterenners met contract. Het nummer drie van de profcross in Meulebeke probeert in zijn eerste BK bij de profs in eerste instantie een rol te spelen voor de ploegmaats, al hoopt hij voor een stuk ook nog voor zichzelf iets te kunnen bewijzen. “Anderen in de ploeg dragen het kopmanschap, ik heb eerder een vrije rol. Dat geeft me iets minder druk”, aldus Eli. “Maar ik wil natuurlijk ook wel mijn mannetje staan: goed mee zijn in de start en me dan niet laten wegdrummen. Dan kan ik misschien nog iets betekenen voor de kopmannen. Ik zou graag meegaan in de groep achter Van Aert, van wie ik verwacht dat er weinig tegen te doen zal zijn.”

Voor het eerst zal Marlux – Napoleon Games ook met twee jonge vrouwen naar de start van een Belgisch kampioenschap komen: Laura Verdonschot en Alicia Franck. Laura werd de revelatie van de kerstperiode en mag met vertrouwen afzakken naar Oostende. Ze is de uitgesproken favoriete voor de titel bij de vrouwen-beloften, maar maakt reglementair gezien ook kans op de Belgische titel of medailles bij de vrouwen-elite, waarmee de beloften samen starten. “Ik zou heel graag de titel bij de beloften pakken, en ik schat mijn kansen daarvoor ook wel hoog in. Al blijft een kampioenschap een speciale wedstrijd”, zo kijkt Laura vooruit. “Ik wil ook strijden voor het podium bij de elite. Dat moet mogelijk zijn. Ik denk dat ik voor die medailles vooral zal moeten strijden tegen Ellen Van Loy en Jolien Verschueren.”

Bij de beloften starten we met vijf renners: derdejaars Thomas Joseph en Kobe Goossens, plus eerstejaarsbeloften Jarne Driesen, Tijl Pauwels en Gianni Siebens die net als Kobe nog maar pas in dienst van Marlux – Napoleon Games rijden. Het collectief van Telenet – Fidea torst de favorietenrol. “Zij hebben Quinten Hermans, Thijs Aerts en Nicolas Cleppe”, somt ploegleider Danny De Bie op. “Maar mits een goeie dag van Thomas of Kobe moet het podium toch haalbaar zijn. Voor onze eerstejaars nog niet. Zie hun eerste seizoen bij de beloften maar als een leerjaar.”

Bron : Marlux Napoleon Games

Publicatie : Nancy Aerts