Wie verovert de Europese sterrentrui?

Wie verovert de Europese sterrentrui?

Het WK Eliminator is verschoven naar 12 november om organisatorische redenen. Maar eerst gaan de Europese renners op 29 oktober nog de strijd aan voor de Europese sterrentrui op het EK in Sakarya.

Alle beste renners van het oude continent zullen aan de start verschijnen. Het decor van de titelstrijd is het Ayçiçeği Bisiklet Vadisi fietsstadion, dat om veiligheidsredenen de voorkeur kreeg boven een nieuw parcours in de binnenstad. Het beproefde World Cup parcours in Sakarya – zowel fysiek als technisch uitdagend – zal dus de Europese kampioenen van 2023 bepalen! Let op: de heats bestaan uit slechts 1 ronde!
Bij de mannen wordt titelverdediger Jakob Klemencic uit Slovenië uitgedaagd door twee legendes uit de sport: vijfvoudig wereldkampioen Titouan Perrin-Ganier uit Frankrijk en Simon ‘Mustache Man’ Gegenheimer uit Duitsland. Veel andere renners zullen op de uitkijk staan om deze drie favorieten te verrassen. Onder hen: Felix Klausmann (DUI), Quentin Schrotzenberger(FRA) en Lorenzo Serres (FRA).
Bij de vrouwen verdedigt wereldkampioene en World Cup-winnares Gaia Tormena (ITA) haar Europese titel uit 2022, maar de concurrentie zal hevig zijn: de Duitse Marion Fromberger zegevierde eerder dit seizoen in de UCI wereldbekerwedstrijd in Sakarya, terwijl Coline Clauzure (FRA) altijd op haar best is op de fysieke, Sakarya stijl, tracks. Andere starters zijn Didi de Vries en Annemoon van Dienst uit Nederland.

Bekijk de actie live!
Wil je geweldig nieuws? Net als al de World Cup-races dit seizoen en de World Championships die eraan komen, wordt het laatste race-uur van de UEC European Championships live, wereldwijd en gratis uitgezonden op ons City Mountainbike YouTube-kanaal! Stem om 17:00 lokale tijd (GMT+03:00) af om de laatste heats te zien!

Foto: Citymountainbike