WK Hoogerheide is geschiedenis

WK Hoogerheide is geschiedenis

Jan van Dijk mag met zijn laatste column over het WK alles waardig afsluiten. Een Nederlander die het WK bekijkt vanuit zijn gevoel en met de nodige passie. Mooi!

Geen erg grote uitschieters te melden alleen dan dat België de grootste natie is op crossgebied en perfect heeft gepiekt naar het WK toe, Chapeau voor de renners en rensters.

WK ook van de gemiste kansen voor de junior dames eens aan het echte werk te laten proeven ( wat kost dat nu helemaal om iemand in te schrijven?)

WK ook van de sluimerende ruzie tussen Polleke en De Clercq die allebei een gouden plak verdienen met zichzelf belachelijk maken ( normale mensen gaan zo niet met elkaar om in de pers.

WK ook van statement maken tegen renners die niet in orde zijn en toch hun plek eisen en dan naderhand afstappen of gewoon niet presteren omdat de conditie CQ moraal verdwenen is na 1 ronde.

WK van geen verassingen in de uitslagen. Nommay op herhaling, behalve dan bij de elite renners. Niks mis met Nommay en de winnaars daar dat ook de kampioenen van het komende jaar zijn en ik erg genoten heb van mooie sport met mooie mensen en mooie sporters die gaan waar ze geloven dat zij moeten gaan.

WK ook van nog eens aan factuurke innen die heel veel los maakt en emoties die de vrije loop hebben genomen.

STYBAR is en was samen met NYS outstanding en een dikke chapeau voor deze toppers. Stybar die een meesterstuk op het schaakbord wegzet en zo de wedstrijd naar zich toe trekt. NYS die net op het verkeerde moment twee cruciale foutjes maakt. Van der Haar die niet echt het geluk maar wederom het ongeluk aan zijn zijde heeft en de eerste ronde al onderuit gaat door Bina. Naderhand nog eens onderuit kletst met Pauwels en niet meer kan schakelen en toch de race uitrijdt en nog 6 de wordt. Pauwels die gedeeltelijk zijn seizoen goed maakt maar verder geen echt grote potten heeft gebroken. Mourey die helaas veel te vroeg terug zakt en iets verder achterin toch weer Franzoi die mee wil doen.

Heerlijke en beklijvende wedstrijd gezien en genoten tot in mijn tenen en meerdere keren op het puntje van mijn stoel gezeten.

WK Hoogerheide 2014 bedankt voor al deze mooie beelden en momenten.

 

Jan v Dijk  www.offroadbiking.eu