Wout Alleman is Belgisch kampioen marathon

Wout Alleman is Belgisch kampioen marathon

Wout Alleman is in Bouillon Belgisch kampioen marathon geworden. Hij versloeg Frans Claes. Kevin Panhuyzen pakte het brons voor Simon Gregoire. Jens Keukeleire werd vijfde.

We strikten de nieuwe Belgische kampioen voor een reactie : ‘Het BK is voor mij altijd wel een belangrijke wedstrijd. Ik probeerde de koers hard te maken van bij het begin en kon na een 20tal km wegrijden met Kevin(Panhuyzen). We werkten goed samen en dachten een grote voorsprong te hebben uitgebouwd tot plots de groep achter ons bij bevoorrading 4 bijna kwam aansluiten. Ik besloot om onmiddellijk terug aan te vallen en kon dan wel een grotere en geruststellende voorsprong uitbouwen. Heel tevreden over mijn wedstrijd en mijn seizoen. Dit is de kers op de taart!’, aldus Alleman.

Bij de masters ging de titel naar Joris Massaer voor Stijn Van Boxstael, Elias Van Hoeydonck nam het brons mee naar huis. Ludo Mottet eindigde vierde voor JB Wellekens.

Tijs Huygen werd kampioen bij de elite 3 voor Jo Pirotte en Mathias Cloostermans.

Peter Verstraete greep de tricoloretrui bij de masters 2 voor Dieter Luypaert en Kris Willemsens.

Bij de masters 3 was het goud voor Ronny Vandael, het zilver voor Ronny Geerts en het brons voor Gerry Vermeulen.

Bij de U23 pakte Robin Ferket de titel voor Lars Bollen en Jonas Mertens. Samuel Kerremans werd vierde voor Jente Seynaeve.

Bij de dames elite won Elisa Heeren voor Blanche Flemal.

In de 90 km race ging de zege naar Sebastien Carabin voor Anthony Franquet en Gery Bradefer.

Bij de dames won Alice Pirard voor Joyce Vanderbeken en Githa Michiels.