Wout Alleman wint Roc d’Ardenne

Wout Alleman wint Roc d’Ardenne

Wout Alleman heeft de Roc d’Ardenne op zijn palmares bijgeschreven. De Belgische kampioen had vier en halve minuut voorsprong op de Nederlander Tim Smeenge en onze landgenoot Frans Claes. Joris Massaer (zevende) en Sebastien Carabin (tiende) waren de andere Belgen in de top tien.

Alleman reed na 55 km weg in een afdaling en snelde solo naar de zege. ‘ Het was een wware wedstrijd door de vele hoogtemeters en ik had niet echt een superdag. Ik besloot om af te wachten tot ik onverwachts na 55km een kleine voorsprong had na een steile klim. Ik besloot om niet te wachten en bouwde mij voorsprong uit tot 4min30 op het einde. Super tevreden om een UCI wedstrijd in eigen land te winnen,‘aldus de Belgische kampioen.

Tim Smeenge werd tweede. ´Met 115 kilometer en bijna 3500 hoogtemeters was dit een hele andere marathon dan de twee marathons die ik onlangs in Duitsland wist te winnen. De gemiddelde snelheid lag hier duidelijk lager en ook kende deze wedstrijd een sterker deelnemersveld en ik ben dan ook heel tevreden dat ik ook op dit terrein en startveld vooraan mee kan strijden. Over drie weken vindt in deze omgeving ook de BeMC plaats. In die vierdaagse wedstrijd hoop ik weer en goed resultaat neer te zetten.´, aldus Smeenge.

Frans Claes werd derde en gaf toe niet bij machte te zijn om Alleman te kloppen. Hij wenste hem proficiat met de mooie zege.

Top tien:

  1. Wout Alleman
  2. Tim Smeenge (Ned)
  3. Frans Claes
  4. Thomas Ben (GB)
  5. Martin Fanger (Zwi)
  6. Erik Mattelin (Zwe)
  7. Joris Massaer
  8. Teus Ruijter (Ned)
  9. Niklas Sell(Dui)
  10. Sebastien Carabin

In de 83 km ging de zege naar Stef Houdmeyers voor Thomas Lehnen en Tim Diederich. Nick Vanpol werd knap vierde voor Sven Van Vlasselaer

Foto’s: Hilde Meere