Wout van Aert zegeviert in GP Mario De Clercq in Ronse na pech

Wout van Aert zegeviert in GP Mario De Clercq in Ronse na pech

Ondanks wat kettingproblemen heeft Wout van Aert de GP Mario De Clercq, meetellend voor de DVV trofee, in Ronse gewonnen. Hij was een halve minuut sneller dan zijn ploegmaat Jens Adams en Michael Vanthourenhout. Mathieu van der Poel, die op drie ronden van het einde, nog naar de zege leek te rijden, kreeg ook materiaalpech en werd vierde.

De start van de eliterenners werd met meer dan een kwartier uitgesteld door een ernstige blessure van de Belgische Eva Maria Palm in de vrouwenrace, kregen we een verschroeiende start.

Van Aert ging meteen in de aanval en alleen Michael Vanthourenhout, Tom Meeusen en Toon Aerts konden volgen. Mathieu van der Poel sloot in de tweede ronde bij het kopgroepje aan.

Maar ook nu kende van Aert kettingproblemen en al in de derde ronde. Van der Poel rook zijn kans en ging fors door. Hij liet ook Michael Vanthourenhout achter.

 

Van der Poel leek op drie ronden van het einde naar de overwinning te rijden. Maar ook hij kreeg materiaalpech met een gebroken crank. Zo kwam van Aert aan de leiding en dat  liet hij niet onbenut. Adams en Vanthourenhout bleven in de top drie. Van der Poel was vierde.

 

Uitslag:

1. Wout van Aert in 1u02’01”

2. Jens Adams +31”

3. Michael Vanthourenhout +36”

4. Mathieu van der Poel (Ned) +55”

5. Kevin Pauwels +58”

6. Lars van der Haar (Ned) +1’04”

7. Toon Aerts +1’15”

8. Klaas Vantornout +1’33”

9. Tom Meeusen +1’33”

10. Gianni Vermeersch +1’38

Foto:  Marc  Bluys