Zieke Rob Peeters geeft forfait voor wereldbeker Las Vegas

Zieke Rob Peeters geeft  forfait voor wereldbeker Las Vegas

Wout van Aert, Jens Adams en Tim Merlier zijn vandaag -in het gezelschap van coach Niels Albert- afgereisd naar Las Vegas. Rob Peeters moest in extremis afhaken wegens ziekte. Wel positief nieuws van de Desselnaar: zijn contract bij de ploeg werd met twee jaar verlengd.

Geen Rob Peeters in de openingsmanche van de Wereldbeker, volgende woensdag in Las Vegas. Dokter Jens Demanet verduidelijkt: “Rob voelde zich niet fit. Nader onderzoek bracht een bacteriële bronchitis aan het licht. Na overleg werd beslist af te zien van deelname aan de wedstrijd in Las Vegas. Dit gezien een langdurige vliegtuigreis het risico op evolutie naar een longontsteking verhoogt en we willen de verdere seizoensstart van de renner niet in het gedrang brengen.”

Rob reageerde ontgoocheld op zijn forfait. “Dit is zeer jammer. Ik kende een perfecte zomer en was gebrand op een goede prestatie in de Amerikaanse gokstad. Dit is toch wel een domper, maar ik mag en kan geen risico nemen.

Contractverlenging

Toch is er ook goed nieuws voor Rob. Deze week werd zijn contract met twee jaar verlengd, tot eind 2017. En daar zijn zowel Peeters zelf als teammanager Vanhoof bijzonder opgetogen mee.

Ik was er bij toen het team van start ging“, aldus Peeters. “Ik zag onze ploeg snel progressie maken en kreeg zelf veel vertrouwen. Ook toen het wat minder ging, werd vanuit de ploegleiding begrip getoond. Daarnaast ben ik binnen het team meer dan zomaar een renner. Ik word bij bepaalde beslissingen gehoord en betrokken, en dat voelt goed aan.”

Teammanager Geert Vanhoof: “Zonder Rob Peeters was er misschien zelfs geen sprake van onze ploeg. Bovendien past Rob perfect in het plaatje, want hij is een echte teamspeler is. Vorig jaar liep het door omstandigheden sportief wat minder, maar hij heeft de voorbije zomer hard gewerkt. Getuige daarvan zijn mooie resultaten op de weg. We hebben er het volste vertrouwen in dat hij komende winter opnieuw zijn betere niveau zal halen.”

Bron: PM