Mathieu van der Poel grijpt wereldtitel in Bogense

Mathieu van der Poel grijpt wereldtitel in Bogense

Na een prachtig seizoen zette Mathieu van der Poel in Bogense de kers op de taart door wereldkampioen te worden. De Nederlander was vanaf de vijfde ronde outstanding en klopte Wout van Aert en Toon Aerts. 

Het duurde tot in de derde ronde vooraleer de wedstrijd echt op  gang kwam. We hadden op dat moment acht leiders met Michael Vanthourenhout, Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Laurens Sweeck, Toon Aerts en de verrassende  Spanjaard Orts Lloret.

Maar nog dezelfde ronde reed van der Poel weg en pakte zes seconden. Toon Aerts zette de achtervolging, maar schoof weg op de schuine kant. Van Aert zag het gevaar en nam meteen over. In de vijfde van de 12 af te leggen ronden kwam de titelverdediger bij de Europese kampioen.  Maar dan maakte van Aert een foutje op de schuine kant en trok van der Poel fors door en had meteen enkele seconden.

Halfkoers had hij 14 seconden op van Aert. Aerts, van Kessel, Sweeck en Vanthourenhout streden voor het brons. 

Met nog vijf ronden te gaan was de situatie vooraan licht gewijzigd. Eén en  twee bleef hetzelfde. Toon Aerts reed als derde.  Dan Sweeck, van der Haar, van Kessel en Vanthourenthout. 

Zilver en brons

Met nog drie ronden voor de boeg maakte Aerts jacht op van Aert. Een ronde later slaagde hij erin om hem bij te benen. Zo gingen ze ook de laatste ronde in. Aerts reed dan weg van de titelverdediger. Hij leek naar het zilver te rijden, maar in een afdaling viel hij. Zo kon van Aert onbedreigd naar het zilver rijden. 

Intussen had Mathieu van der Poel zijn wereldtitel al uitgebreid gevierd.

Uitslag;

  1. Mathieu van der Poel in 1:09:20
  2. Wout van Aert op 16”
  3. Toon Aerts op  25”
  4. Michael Vanthourenhout op 50”
  5. Laurens Sweeck op 1’01”
  6. Lars van der Haar(Ned) op 1’24”
  7. Quinten Hermans op 1’27”
  8. Marcel Meisen(Dui)
  9. Jens Adams
  10. Gianni Vermeersch

Foto’s: Sporza