Annemarie Worst naar WK beloften vrouwen in Vallnord

Annemarie Worst naar WK beloften vrouwen in Vallnord

Annemarie Worst stond nog fier op het podium van de Beneluxcup in Landgraaf en liet de laatste wereldbeker in Val di Sole aan haar voorbijgaan. Ze heeft een normale voorbereiding gehad op de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Een voorbereiding en een hoogte tent is aan Annemarie nog niet besteed en ze kiest bewust voor een normale laagland voorbereiding voor het WK in Vallnord .

Annemarie zal verschijnen aan de start bij de beloften vrouwen samen met Anne Tauber en ze zal het beste van haarzelf geven daar. De reden waarom voor deze aanpak wordt gekozen, is omdat ze nog niet weet wat het effect van een hoogtetraining of slapen in een hoogtetent is. En of dat goed of slecht uitpakt.

Annemarie heeft sinds de Beneluxcup in Landgraaf nog een trainingsprogramma afgewerkt en werkte uiteraard naar Vallnord toe. Of dat volstaat weten vrijdag na de wedstrijd of na een training Vallnord Maandag is ze naar Andorra vertrokken en sluit aan bij de Nederlandse selectie, die al een week daar is.

Spannend is het allemaal wel en de sfeer is net als voor Annemarie voor heel veel bikers  een bepalende factor in het wel of niet goed voelen. Een WK is een meetmoment wat 1 x per jaar plaats vindt en daar wil je gewoon goed presteren. We wensen Annemarie alle succes toe. Er ligt voor Annemarie nog een klein dingetje klaar en ze wil natuurlijk ook dolgraag afrekenen met de pech van het NK in Zoetermeer en is meer dan gemotiveerd om het goed te doen in Andorra.

 

Jan v Dijk