KTM BikeVision MTB team 2019 voorgesteld

KTM BikeVision MTB team 2019 voorgesteld

Gisteren stelde Sonja en Dirk met trots hun ploeg voor 2019 voor. En wij zijn met Offroadbiking.eu voor het vierde opeenvolgende jaar de trotse mediapartner van het team. We prijken ook mooi op de trui en de mobilhome.

Decor voor de voorstelling was een prachtige omgebouwde fabriekshal tot een heuse exporuimte, ter beschikking gesteld door één van de teamsponsors VB Beton. VB Beton één van de marktleiders in de productie en verkoop van Betonelementen verwelkomde met veel plezier het Truiens internationaal mountainbike team.

Jawel internationaal , met 3 verschillende nationaliteiten en een uitgesproken internationale kalender kan men nu wel echt spreken van een internationaal team.

Nadat CEO Carsten Meier het publiek welkom heette en een kleine uiteenzetting gaf van waar VB Beton voor staat begon Katrien met de toch wel enthousiaste en verrassende presentatie.

Met veel afwisseling werd de toedracht en de werking van het team uitgelegd, de doelstellingen bekend gemaakt en natuurlijk de renners voorgesteld.

In een ontspannen sfeer werden de 8 renners van Sonja en Dirk voorgesteld met de landsvlaggen van de renners op de achtergrond.

Iedere renner gaf een woordje uitleg wat met Martin Fanger uiteraard in een andere taal moest.

KTM Bike Vision bestaat in 2019 uit 8 renners, met wie het team vooral internationaal werk zal verrichten. Een jonge hechte groep begeleiden in hun eerste stappen in het internationale circuit , dit samen met een ervaren renner als Martin Fanger.

Vlnr : Daphne de Vries, Martin Fanger, Scott Baijs, Didi de Vries, Joppe de Vries, Freek Verheyden, Djeff Verheyden.

Renners : Freek Verheyden (B) U17 Sander Kielich (B) U19

Scott Baijs (NL) U19

Djeff Verheyden (B) U19 Daphne de Vries (NL) U19f
Didi de Vries (NL) U23f
Joppe de Vries (NL) U23
Martin Fanger (Zwi) Elite men

Zoals ieder jaar steunt KTM Bike ,Vision een goed doel, waar men later in het jaar nog plannen mee heeft.

De trofee die Githa Michiels en Erno Mc Rae kregen voor hun bijdrage aan de MTB in België.

Maar tijdens de voorstelling kwam een opmerkelijk item aan bod. KTM Bike Vision zette Githa Michiels en Erno Mc Rae in de bloemetjes. Twee mensen van buiten hun team, maar 2 mensen die een bijzondere bijdrage leverden voor de Belgische MTB in 2018. Sonja en Dirk wilden toch even stilstaan met de prestaties van deze atleten het afgelopen jaar. Githa zette België terug zichtbaar op de mtb kaart met haar 3e plaats op het EK en Erno werd wereldkampioen bij de universitairen. Een bewijs dat studies en topsport toch samen gaan, een voorbeeld voor onze studerende jeugd.

Sonja en Dirk willen hun jonge renners hierdoor stimuleren, en stellen dat Githa en Erno voorbeelden zijn voor de sportende jeugd.

Githa als toonbeeld van doorzettingsvermogen en Erno voor de combinatie studies -topsport. Dat jonge renners ook moeten studeren zodat ze vooruit kunnen in het leven.

Foto’s: Marc Creve