Frankrijk verlengt wereldtitel in Team Relay, België knap zesde

Frankrijk verlengt wereldtitel in Team Relay, België knap zesde

Frankrijk heeft zijn wereldtitel verlengd in de Team relay op het WK mountainbike in Vallnord. Het Franse team klopte Denemarken en Italië. België werd knap zesde. Nederland nam niet deel.

Het Belgische kwartet kwam met Jens Schuermans (belofte), Niels Derveaux (junior), Githa Michiels (dames) en Bart De Vocht (elite) aan de start. Jens Schuermans was de eerste starter voor de Belgen. Hij bolde als zevende over de streep. Op dat ogenblik had Zwitserland met Florian Vogel de leiding, gevolgd door Italië en Frankrijk.

Jens Schuermans (foto Eric Dominicus)

Niels Derveaux loste Schuermans af. Intussen maakte de Fransman Jordan Sarrou twee plaatsen goed en zo nam Frankrijk de leiding over. De Italianen bleven tweede. Derveaux moest twee plaatsen prijs geven en zo vertrok Githa Michiels als negende.

Opvallend was dat in deze derde ronde, uitgezonderd de Zwitserse Jolanda Neff, alle vrouwen reden. Neff was al ingezet in de tweede ronde en zo vielen de Zwitsers terug naar de dertiende plaats.  Pauline Ferrand Prevot kon de leiderspositie voor Frankrijk handhaven. De Deense Annika Langvad reed naar een tweede plaats. Githa Michiels verloor een plaatsje en zo lag België in tiende positie in de slotronde.

WK team relay De Vocht Michiels

Bart De Vocht reed een ijzersterke finale. Hij maakte vier plaatsen goed en verkleinde de achterstand tot zo wat anderhalve minuut. Ze werden onze landgenoten zesde en daar waren ze heel blij mee.

Frankrijk hield stand en pakte het goud met belofte Victor Koretzky, elite Jordan Sarrou, Pauline Ferrand Prevot en junior Antoine Philippe.

Ook Denemarken kon zijn positie behouden en greep het zilver met junior Simon Andreassen en de beloften Sebastien Fini Carstensen en Niels Rasmussen en Annika Langvad .

Het brons was voor Italië. Ze gingen de slotronde in als vierde met Gioele Bertolini. Maar die reed de Azzurri naar het derde plaats. Marco Aurelio Fontana, Francesco Bonetto, Eva Lechner waren de andere teamgenoten.

Zwitserland werd nog vierde na een sterke slotronde van Lars Forster.

Uitslag:

  1. Frankrijk
  2. Denemarken
  3. Italië
  4. Zwitserland
  5. Duitsland
  6. België

Foto’s : Eric Dominicus