Kevin Panhuyzen met goed gevoel naar WK

Kevin Panhuyzen met goed gevoel naar WK

Kevin Panhuyzen begon goed aan het seizoen. Maar hij kreeg met gezondsperikelen af te rekenen vanaf de eerste wereldbeker. Hij blikt nu wel met goede moed vooruit voor het WK.

Hoe kijk je terug op het eerste deel van jouw seizoen? Ben je tevreden? Je had ook je deel pech.

Het deel voor de wereldbeker was perfect voor mij, een hele grote stap voorwaarts gezet t.o.v. vorig seizoen. Vanaf de eerste wereldbeker begon het mis te lopen. Eerst een maagontsteking tijdens Nove Mesto en Albstadt. In de voorbereiding naar Lenzerheide begon ik me terug sterk te voelen tot ik een week voordien ziek werd. Daarna was het een wisselvallig seizoen. Goed op het BK maar het EK terug veel minder.

Maar nu ben je klaar voor het WK? Wat is je doel?

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan Val di Sole. Materiaalpech hield me daar van een 12e plaats. Afgelopen week heb ik nog hard getraind, dus hoop ik nog enkele procenten beter te zijn. Ik ga proberen op beter te doen dan mijn 16e plaats vorig jaar. Ik hoop op een goede dag en dan zit een top 15 er wel in.

Je zit dit jaar ook in een nieuw team. Hoe zie je jouw rol binnen Bikevision KTM? Ben je ook een beetje de raadgever voor al die jonge bikers?

Als het in mijn programma past probeer ik aanwezig te zijn op de team trainingen en de jongens zoveel mogelijk bij te brengen.

Je wordt er goed omringd. Het is een team met veel passie voor de sport?

Heel goed! Sonja en Dirk doen alles wat ze kunnen voor mij en het team.

Wat staat er nog op het programma na het WK?

Ik ga nog de wedstrijd rijden in Obertraun en Bad Sackingen; Na Bad Sackingen kijk ik hoe groot de goesting nog is en welke wedstrijden er eventueel nog te rijden zijn.

Bedankt voor dit fijne interview en veel succes vrijdag!

Kevin Panhuyzen met vriendin

Foto’s: Eric Dominicus