Frans Claes zesde in marathon van La Forestière

Frans Claes zesde in marathon van La Forestière

Leuvenaar Frans Claes finishte als 6de in ‘La forestière’, een wedstrijd die deel uitmaakt van de uci world series marathon. Na een succesvolle race vorig weekend in Zwitserland ( 2de plaats ) opnieuw een sterke prestatie voor de kersverse Belgsiche kampioen.

Reactie Frans Claes:

“Deze wedstrijd is een echte beproeving voor lijf en leden!. Er zijn weinig recuperatie stukken en regelmatig moesten we van de fiets om steile gladde stenen op te lopen. En door de lengte van de wedstrijd, 100km en 2600hm, wist ik dat het een uitputtingsslag zou worden” aldus een zichtbaar vermoeide Frans net na de aankomst in Arbent.

“De dagen voor de wedstrijd had het dan ook veel geregend wat het parcours nog wat zwaarden had gemaakt. Het was dan ook de hele rit lang uitkijken en alert blijven om de fiets over de vele rotsen en door de bossen en weides te loodsen. Na de start bevond ik me in een groepje achter de 7-man sterke kopgroep. De benen voelden niet zo fris aan als vorige week in Zwitserland en ik koos voor een meer behouden start. Onderweg raapten we nog wegrenner Romain Bardet op maar tot km 60 bleven ik steeds met 3 achtervolgen op de leiders maar veel dichter kwamen we niet. Ik moest dan ook bijna het volledige het kopwerk alleen opknappen. Voor mij het sein om op 30km van het einde een versnelling in te zetten. Ik kon zo nog een plaats goedmaken en finaal als zesde finishen. Het was mijn eerste deelname aan La Forestiere en met deze ervaring hoop ik de volgende jaren mijn resultaat hier te verbeteren. Met een toch behoorlijk sterk deelnemersveld kan ik dan ook tevreden terugblikken op deze wedstrijd. Met deze 6de plaats scoor ik toch weer heel wat UCI marathon punten wat dan weer belangrijk is met het oog op het WK in 2016 in het Franse Laissac”.

Bron: PM