Githa Michiels knap tweede en Frans Claes elfde in proloog Cape Epic

Githa Michiels knap tweede en Frans Claes elfde in proloog Cape Epic

Vandaag startte de Cape Epic met een proloog. Die werd bij de mannen gewonnen door het duo Nicola Rohrbach en Daniel Geismayr.  Voor Frans Claes en ploegmaat Markus Bauer was net geen top tien plaats weg gelegd. Ze eindigden elfde. Bij de vrouwen ging de zege naar Annika Langvad-Kate Courtney. Githa Michiels en teamgenoot Ariane Lüthi deden het bijzonder goed en werden tweede voor Sabine Spitz-Robyn de Groot.

Manuel Fumic en Henrique Avancini werden tweede op 18 seconden van de winnaars. Het Spaans-Portugese duo Francesc Guerra Carretero- Luis Leao Pinto eindigde derde. Nino Schurter en Matthias Stirnemann, de winnaars van vorig jaar, reden als vierde over de streep met bijna een minuut achterstand en bleven nog net Jaroslav Kulhavy-Howard Grotts voor.

Ex-wegrenner Jurgen Van den Broek en zijn broer Kurt bolden als 63 ste over de streep.

Frans Claes zei na afloop tevreden te zijn. ‘We hadden afgesproken dat ik het eerste stuk voor mijn rekening zou nemen. Daarna nam Markus over. In het middenstuk kreeg ik het moeilijk, op het einde met de klim naar de Tafelberg ging het beter. We hebben heel goed moeten communiceren vandaag. Gezien het deelnemersveld en de zware ritten die nog moeten komen, mogen we tevreden zijn over de uitslag. We hebben niet de snelheid van de cross-country specialisten. Als we ons in de top tien kunnen nestelen, hopen we ons doel te bereiken tegen het einde van de week.’

In de mixed categorie werden Geert en Marie Mertens 32ste.  Bij de masters zegevierde George Hincapie-Christian Vande Velde. Erik Dekker-Mikael Govaarts werden vierde, Bart Brentjens-Abraoo Azevedo zesde.

Bron: Cape Epic, Lynn Sigel

Foto: Absa Cape Epic