Jens Schuermans mikt op top tien op WK

Jens Schuermans mikt op top tien op WK

 

Jens Schuermans maakte dit seizoen een mooie comeback. Met een bronzen medaille als uitschieter op het EK, verwacht hij ook veel van het WK. Hij wil zeker in de top tien eindigen. We spraken hem na afloop van de Team relay op het WK.

Al bekomen van de team relay? Knap gereden en mooi resultaat. Je WK is alvast goed begonnen. Had je dit verwacht?

Ja, het was wel best pittig op die hoogte. Maar als team hebben we een prestatie boven verwachting neergezet. Voor mezelf ben ik ook tevreden. Na een slechte start moest ik van ver terug komen en was het bij momenten wat moeilijk om in te halen. Desalniettemin kon ik nog als 7de wisselen, ondanks dat ik tegen bijna allemaal elites moest starten. Tevreden ben ik dus zeker.

Je seizoen was ook niet slecht tot nu, met een bronzen plak op het EK als uitschieter. Als lijkt terug in de plooi te vallen?

Inderdaad. Ik mag zeker niet klagen. Het is zeker nog niet zo geweest als 2 jaar geleden, maar dat mag ik ook niet verwachten na een jaar zonder competitie/training. Vervolgens een verloren winter door de operatie waardoor ik mijn voorbereiding pas deftig kon starten in maart.

Je bent nu helemaal klaar voor het WK. Wat is je doel?

Het EK brons was een uitschieter, maar eigenlijk was dat enkel mogelijk door het afzeggen van 2 concurrenten door blessures. Desalniettemin was ik erg tevreden, want ik besef dat zo’n prestatie niet vanzelfsprekend is na wat ik allemaal heb meegemaakt.

Jens Schuermans(Alzingen)

Doel is zoals altijd zo dicht mogelijk eindigen. Ik heb me zo goed mogelijk voorbereid in de korte periode die ik had. Afgelopen 3maanden ben ik zo’n 5 weken op hoogtestage geweest om mijn aan te passen aan de omstandigheden van het WK. Hopelijk rendeert die inspanning komende vrijdag. Al besef ik wel dat iedereen dit wist en zichzelf hierop heeft voorbereid.

Mik je op top tien?

Ja, uiteraard. Daar hoor ik gezien mijn seizoen zeker thuis, denk ik. Afhankelijk van het gevoel van de dag zal ik nog wat plekjes dichter kunnen eindigen

En wat doe je nog na het WK dit seizoen?

Waarschijnlijk rijd ik het weekend nadien nog een C1 wedstrijd in Oostenrijk en vervolgens ga de ik de meerdaagse mtb wedstrijd Lesotho Sky rijden met James Reid.

Bedankt voor dit mooie interview en veel succes vrijdag!

Foto’s: Eric Dominicus en Patrick Lagarde