KTM Bikevision MTB team op stage in Spanje(dagboek deel 3)

KTM Bikevision MTB team op stage in Spanje(dagboek deel 3)

We mochten meelezen in het dagboek van het KTM Bikevsion MTB team op stage in Spanje. Ook nu een mooi verhaal.

Maandag 4 maart : na alles in te laden in de bestelwagens trokken we om 9.30u de deur van het gezellige “La Bodega” achter ons toe. La bodega , betekent wijnhuis , we logeerden in een oud wijnhuis uit 1891.

Na een trip van 650 tal km kwamen we mooi op tijd aan bij onze eindbestemming “Casa altos 39” in La Herradura bij Almunecar. Na ons geïnstalleerd te hebben in dit luxueuze vakantiehuis konden de renners weer even op pad om te beentjes na de reisdag los te fietsen.

De omgeving kende we al van vorig jaar, daar we vorig jaar in dezelfde straat verbleven, enkele huizen verderop.

Vanaf dinsdag was het weer focussen geblazen op trainingen en oefeningen. Natuurlijk konden de renners  na de trainingsarbeid ook wat relaxen in de huisvoorzieningen.

Woensdag was het weer wat minder , voormiddag bleef het droog maar namiddag betrok het met wat lichte regen. De weergoden lieten ons even in de steek, maar bij temperaturen rond de 20° valt het dan nog mee.

De renners trainden voormiddag , en na het middageten namen wijzelf ook even de kans om de bergen met onze fiets te verkennen. Echter in het gebergte was het weer heel anders dan beneden. Enorm veel wind , met harde windstoten , maakte de tocht aanzienlijk moeilijker. Daar de wind je soms uit het juiste spoor blies , met gevaar om te vallen of om naast het pad terecht te komen. Als we over de bergkammen fietsten, was het soms toch wel opletten geblazen. We kozen onze terugweg dan maar zoveel mogelijk achter de bergflanken om beschut voor de wind te kunnen afdalen.

Donderdag hadden de meesten een rustige dag , en sommigen van hen gingen samen met Dirk met de plaatselijke KTM dealer “Jorn” weer op pad om te omgeving te ontdekken.

Vrijdag en zaterdag stonden weer de nodige trainingsritten op het programma. Sonja bood hun de mogelijkheid om hun benen te laten soigneren met soms een heerlijke , maar soms ook een diepere massage.

Onze huiskok wist iedere middag en avond wel een gepast menu op de tafel te toveren ,met als hoogtepunt op vrijdagavond een overheerlijke Spaanse paëlla.

Op zondag was het dan  tijd om huiswaarts te keren. Sonja en Bart keerden met de renners per vliegtuig terug. Terwijl het weer heel vroeg dag was voor Joppe en Dirk om met onze bestelwagen de bagage , materiaal en fietsen veilig naar huis te transporteren.

Bron en foto: KTM Bikevision MTB team