KTM Bikevision team was aan de slag in Pepingen

KTM Bikevision team was aan de slag in Pepingen

De renners van het KTM Bikevisionteam namen afgelopen weekend deel aan de MTB Kids Challenge en Flanders Cup in Pepingen. Ze geven hierbij hun reactie over hun wedstrijden.

Freek Verheyden- U13

‘Ik werd als laatste afgeroepen, want wegens mijn schouderbreuk had ik in de eerste wedstrijd van de Kids Challenge in Dessel niet meegereden. We stonden met 42 aan de start.De start viel mee. Ik liet er toch achter mij.
Maar ik voelde al vlug aan dat ik niet de benen van vorige week had.
Ik kreeg plots heel hard krampen aan mijn voet. Tamelijk pijnlijk, maar ik ben blijven verder rijden waardoor er mij een aantal rennertjes voorbijstaken. Uiteindelijk ging de kramp over en kon ik terug wat beter rijden. Ik heb nog een aantal renners ingehaald waardoor ik toch nog 33ste werd. Hopelijk volgende week terug beter in Kleine Brogel.

Sid Berghmans – U15
‘Het was een snel en niet echt technisch parcours met redelijk wat klimmen.
Ik was rond de 13e plaats weg en er was een serieuze kopgroep tot er een paar demarreerden en ze op een technisch klimmetje een foutje voor mij maakten. Zo viel er een gaatje. De hele wedstrijd heb ik geprobeerd om terug te komen en heb er dan nog een paar kunnen oprapen. Uiteindelijk ben ik tiende geworden.

Noah Vandamme – U15

‘Het was niet zo’n technisch uitdagend parcours buiten de drop. Mijn start was goed, stuk of 15 man ingehaald. Maar toen kregen mijn versnellingen kuren, de ene keer schakelde hij niet, dan 2 of 3 in een keer,…. Ik ben dan in de eerste ronde gestopt om te kijken wat er scheelde, maar ik vond niks. Heb dan nog 1 renner ingehaald en werd uiteindelijk 47e van de 58. Ik ben niet tevreden want er zat meer in. Volgende week rijd ik Bastogne Noah.’

Djeff Verheyden – U17
‘Omdat zaterdag mijn broer zijn wedstrijd reed, ben ik dus al eens gaan verkennen. Toen ik aan de drop kwam, stopte ik omdat ik het niet meer durfde. De vorige twee jaren was dat geen probleem. Nu keek ik zelfs uit naar de drop, maar kreeg plots schrik. Omdat ik een keer zwaar gevallen ben op een drop, speelde opeens in mijn hoofd. In de start ik stond op de tweede rij. Dat vond ik niet zo leuk. Tussen al die renners die beter zijn dan mij. Maar ik kon nog redelijk mee in de start en kon het een tijdje goed aanhouden. Telkens ik aan de drop kwam, ging ik naar de chickenway omdat ik niet meer durfde. Sommige beklimmingen vielen mij moeilijk en dan op sommige plaatsen de tegenwind en het zware parcours… Een zware wedstrijd dus. In de laatste ronde had ik een kloofje op mijn voorligger, maar tegen het laatste rechte stuk zat ik al in zijn wiel. Toen reed ik weg na de laatste bocht. Ik had nog sprintje in de benen en ben uiteindelijk 14de van de 22. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd.’

Karel Berghmans – Fun A

De eerste Flanderscup was zoals gewoonlijk in Pepingen. Door de regen van de afgelopen nacht lag het parcours veel slechter dan bij de kids op zaterdag. Hierdoor moest er soms toch een stukje gelopen worden en was het in elke bocht toch opletten dat je niet domweg onderuit schoof. Mijn start was slecht. Ik ging als derde laatste de eerste ronde in. Ook in de eerste ronde ging het nog niet zo goed. Daarna ging het iets beter en kon ik toch nog een paar plaatsjes goed maken. Ik eindigde als 29ste.

Bron: KTM Bikevision

Foto: KTM Bikevision