Frans Claes tweede in O-tour marathon

Frans Claes tweede in O-tour marathon

Kervers Belgisch kampioen marathon mountainbike Frans claes eindigt op een mooie 2de plaats tijdens de O-tour, een wedstrijd voor de uci marathon series in Zwiserland. Frans deelde zijn wedstrijd goed in en hij moest uiteindelijk enkel de Zwitser Urs Huber laten voorgaan.

Reactie Frans Claes:

‘Het was na het BK mijn eerste officiële wedstrijd in de Belgische trui en die wilde vandaag alvast in positieve zin tonen. Ik nam me voor om goed in te delen en vooral niet naar anderen te kijken en mijn eigen wedstrijd te rijden. Halfweg de eerste van 2 lange zware beklimmingen reden we zo met 4 op kop tot een renner van IAM (Sebastian Reichenbach – 2e op het Zwitsers kampioenschap op de weg) versnelde en samen met Urs Huber een kloof kon slagen. We bleven de 2 koplopers wel steeds in het vizier houden en in de eerste afdaling kwamen we terug bij de (weg)renner van IAM die duidelijk niet behendig was in het naar beneden rijden. Samen met mijn compagnon Stauffer reden we een snelle afdaling volgden halfweg op een minuutje van Huber. Tijdens de laatste lange zware klim kregen we terug het gezelschap van de IAM’er en op de top was de kloof zo een minuut op plaats 2 en een dikke twee minuten op Huber. Net daarvoor had Stauffer zijn ketting gebroken waardoor ik op 25km van het einde op een comfortabele 3de plaats reed. Maar ik nam me voor een stevige afdaling te rijden en bijna beneden kwam ik terug in het wiel van de IAM’er. Op het laatste technische gedeelte en korte steile afdaling gooide ik hem los en reed zo naar een 2e plaats.  Met dit resultaat ben ik absoluut zeer tevreden. Deze 2e plaats is mijn beste resultaat in een World Series Marathon en komt dan ook in mijn top3 van beste carriere uitslagen. Ik heb nu zowat alle mogelijke top10 plaatsen bezet in een World Series alleen nummer 1 ontbreekt nog. De volgende weken probeer ik alvast nog een paar keer! Te beginnen met La Forestiere in de Franse Jura op 20 september,’besluit Frans Claes

Foto: Martin Platter