Quinten Hermans pakt eerste seizoenszege bij de beloften in Koppenbergcross

Quinten Hermans pakt eerste seizoenszege bij de beloften in Koppenbergcross
 
Quinten Hermans (Young Telenet-Fidea) heeft de Koppenbergcross (bpost bank trofee) voor beloften gewonnen. De Looienaar  haalde het voor zijn landgenoot Jonas Degroote en de Nederlander Joris Nieuwenhuis.

Voor Hermans is het zijn eerste zege van het seizoen. “Hier op de Koppenberg winnen is heel speciaal”, aldus de Limburger. “Ik heb vandaag een heel vlakke wedstrijd gereden. Dat zal je wel merken aan mijn rondetijden. Ik blies mezelf niet op tijdens de klim en in de afdaling kon ik telkens enkele seconden winst boeken.”

Hermans kwam solo over de streep. “Ik moest tot de laatste meters geconcentreerd blijven, maar ik heb toch ook de tijd genomen om te genieten. Het applaus in de laatste ronde deed heel veel deugd. Het EK is het volgende doel en daar is natuurlijk maar één plaats van tel.”

Degroote kon leven met zijn tweede plaats. “Ik kon telkens dichter kruipen bergop, maar in de afdaling maakte ik te veel foutjes. Uiteindelijk was Quinten gewoon sterker.” In het klassement leidt Degroote na twee manches voor Hermans. Eli Iserbyt, winnaar in Ronse, gaf verstek voor de Koppenbergcross.

Bron: PM Golazo