Quinten Hermans ambieert top acht in Bogense

Quinten Hermans ambieert top acht in Bogense

Quinten Hermans mag zondag om 15 u het WK afsluiten bij de elite mannen. Quinten deed het goed in de wereldbekermanches. Zondag eindigde hij zevende en werd vijfde in de eindstand van de wereldbeker.

‘Ik heb een perfecte wereldbekercampagne afgewerkt. Ik ben tevreden daar over. Ik ben twee keer door materiaalpech genekt en in Koksijde was ik ziek. Dat vertaalt zich ook in de UCI ranking. Daar sta ik nog zevende. Dit jaar heb ik behoorlijk dosis aan pech gehad. Met stukken aan de derailleur, een resem lekke banden… het was wat teveel van het goede. Maar ik heb me altijd laten zien en goede wedstrijden gereden. ‘

Quinten deed geen specifieke voorbereiding naar het WK.  ‘Begin december ging ik op stage. Ik heb vorige week hard getraind en goede trainingen afgewerkt. ‘

Quinten vindt wel een parcours op zijn maat. ‘Het is iets voor mij. Het zal veel optrekken worden na een bocht. Ik ambieer een top acht en als het meezit misschien wel een top vijf. Ik  ga er alles aan doen om topfit aan de start  te komen. Ik heb nog goesting om na het WK ook te koersen. Vroeger had ik vaak een decompressie na het WK.  Dat zal nu heel anders zijn.‘

Na het seizoen gaat de riem eraf en daarna begint de voorbereiding voor het volgend seizoen. ‘Ik wil zeker nog wat mountainbiken. Het is geheim dat ik graag op de mountainbike zit en van het mountainbiken hou.  Het wordt elk jaar moeilijker. Ik start wellicht ook in de BEMC.  Ik sta altijd open voor een wereldbekerprogramma, maar dan moet ik mijn wegprogramma voor aanpassen. Graag zou ik in Nove Mesto starten, want daar rijd ik graag.’, haalt Quinten aan.

Vanaf 1 januari rijdt Quinten voor een nieuwe ploeg. Alleen is nog niet geweten welke. ‘Momenteel heeft Hans geen sponsors. Als hij  geen ploeg vindt, dan kunnen we bij hem terecht. Maar ook andere ploegen kunnen nog aan bod komen. Ik werk wel graag samen met Hans van Kasteren. Hij communiceert duidelijk en heb ik graag. Ik mis nu wel die oprechte eerlijkheid. Hans voelt me heel goed aan en dat is prettig om mee samen te werken, ‘besluit de Looienaar van de Telenet Fidea Lions.

De visie van provinciaal coach Eddy Ponet

‘Ik persoonlijk vind dat hij toch weer dingen heeft laten zien die me verblijden. Als je die seizoensstart zag. En dat is het logisch gevolg van een heel mooi wegprogramma. Waarvan ik graag een bevestiging zou zien in de komende zomer. Wat hem extra troeven geeft om zich als renner te vervolmaken. Wat velen onderschatten is dat er veel haantjes in het hok van zijn ploeg zitten met ongeveer dezelfde mogelijkheden. Dan weet je dat het moeilijk is om je te laten gelden. En wat hem volgens mij het meeste heeft geraakt, is dat hij in de belangrijkste week een opdoffer van formaat heeft te verwerken gekregen. En dat na 8 à 9 jaren trouwe dienst. Dat dan trainen moeilijk lukt,  zal iedereen wel begrijpen. En Quinten kennende heeft dat er diep ingesneden met hem. Als hij goed is, zal hij zijn nut bewijzen voor België. En dat wens ik hem toe.’

Foto’s: Bart Knops, Lindsey Ameye en Eddy Ponet(facebook)