Kulhavy-Grotts en Langvad-Courtney eindwinnaars Cape Epic, Claes-Bauer achtste

Kulhavy-Grotts en Langvad-Courtney eindwinnaars Cape Epic, Claes-Bauer achtste

Jaroslav Kulhavy en Howard Grotts bij de mannen en Annika Langvad en Kate Courtney zijn de verwachte eindwinnaars van de Cape Epic. Een teamsucces ook, want beide winnaars komen uit voor Investec Songo Specialized. De laatste rit werd gewonnen door het Italiaans duo Fabian Rabensteiner-Michele Casagrande. Zij versloegen Kulhavy-Grotts. Frans Claes-Markus Bauer eindigden elfde en als achtste in de eindstand. Alban Lakata-Kristian Hynek pakten in extremis de tweede plaats in de eindstand voor Manuel Fumic-Henrique Avancini.

Voor Annika Langvad was het de vierde eindzege, nu dus met Courtney. Ze kon vandaag niet afronden met een achtste ritzege. Die was voor  Margot Moschetti en  Raiza Goulao weggelegd. De Zuid-Afrikanen Candice Lill en Amy Beth McDougall werden tweede voor Sabine Spitz- Robyn de Groot. Laatstgenoemd duo werd tweede in de eindstand en Marikske Strauss-Annie Last derde.

In de masters categorie ging de dagzege naar het Amerikaans duo George Hincapie- Christian Vande Velde voor de eindwinnaars Massimo Debertolis-Andrej Fojtik. Bart Brentjens-Abraao Azevedo eindigden tweede in de eindstand.

Foto: Shaun Roy/ Cape Epic/Sportzpics