Kulhavy-Grotts en Langvad-Courtney winnen voorlaatste rit Cape Epic

Kulhavy-Grotts en Langvad-Courtney winnen voorlaatste rit Cape Epic

In de voorlaatste rit van de Cape Epic pakten de leiders Kulhavy-Grotts en Langvad-Courtney bij de vrouwen opnieuw de zege.  Kulhavy-Grotts klopten Rabensteiner-Casagrande en Fumic-Avancini. Laatstgenoemden springen naar de tweede plaats in het klassement voor Lakata-Hynek. Het verschil is slechts 21 seconden, zodat het morgen nog  spannend kan worden voor de dichtste ereplaats. Frans Claes en Markus Bauer eindigden 13 de en blijven op de achtste plaats in het klassement.

Frans Claes had een mindere dag vandaag. Maar hij hoopt morgen met een positieve noot af te sluiten. Een beeldinterview met hem vind je hieronder.

Bij de vrouwen geen verrassing voor de ritzege. Maar wel voor de tweede plaats in het klassement. Mariske Strauss kwam ziek aan de start en moest vandaag samen met haar teammaat Annie Last zestien minuten toegeven op de ritwinnaars. Strauss-Last verloren hierdoor hun tweede plaats aan Sabine Spitz-Robyn de Groot, ook tweede in de rit vandaag. Strauss-Last staan nu derde.

In de masters categorie zijn Brentjens-Azevedo hun leidersplaats kwijt aan Debertolis-Fojtik, de ritwinnaars vandaag. Brentjens-Azevedo staan nu op iets meer dan zes minuten van de leiders.

Beeldinterview: Lynn Sigel

Foto: Mark Sampson/Cape Epic/Sportzpics